top of page
Yazarın fotoğrafıCan Volkan Dökmeci

KANAL D HABER'DEYİZ

Güncelleme tarihi: 21 Oca 2023

KANAL D Haber mağduriyetimizi haberleştirdi.



Tapulu evlerimizden; kendisinin para verip tuttuğu, muğlak ifadelerle dolu uzman raporuna göre; Kapı, pencere, asansör demirleri, yangın kapılarımızı söküp satan şirketin daha sonra da 2013 yılında bizlerden "devletimize ödemek üzere" makbuz karşılığı topladığı KDV'leri devletimize ödemediği ortaya çıkmıştı.


2009 yılında satın aldığımızda şirket fatura kesmemiş. 2013 yılında tapu alırken yine fatura kesmeyen şirket 13 yıl boyunca bizden tahsil ettiği ve ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ödememiş.

2013 yılında sözleşmeye göre talep edildiğinde ödememiz gereken KDV'leri şirketin yazılı talepleri üzerine %1 olarak ödemiştik. ancak şirket makbuz karşılığı topladığı bu paraları devletimize yatırmadığı için şimdi %8 kesmesi gerekirken %18 kesiyor bunun sebebini sorduğumuzda faturalara NATAMAM VE DEKORASYONSUZ DAİRE SATIŞI yazdığı için olduğunu söylemektedir.


Oysa ki bizlerin sözleşmeleri ANAHTAR TESLİM ve DEKORASYONLU'dur. ve sözleşmemize göre kira alacaklarımız mevcuttur. Böyle bir faturayı kabul ettiğimiz takdirde altında yazan NATAMAM VE DEKORASYONSUZ DAİRE SATIŞI'nı da kabul etmiş olacağız ve sözleşmeden doğan bütün haklarımızdan da feragat etmiş olacağız.



145 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ÇADIR EYLEMLERİ

Sesimizi duyurabilmek adına sitenin içerisinde tüm haber kanallarının gündem yaptığı çadır eylemleri gerçekleştirdik. Haberi...

Comments


bottom of page